Elena Merisoreanu

Profile Information

 • Persoană de contact:   Elena Merisoreanu
 • Email:   test@test.com
 • Țara:   Romania
 • Oraș:   Bucureşti
 • Zona reprezentativă:   Ardeal
 • Gen muzical principal:   Populară
 • Anul lansării:   1958
 • Albume:   -
 • Piese audio:   50+
 • Videoclipuri:   -
 • Alte genuri muzicale:   Etno și De petrecere
 • Site oficial:   http://www.bestvpd.cm/
 • Raspunde solicitarilor:   In tara si in strainatate

Biografie

Elena Merişoreanu (nascută pe 5 noiembrie 1948,  în satul Paroseni, de lânga orasul Vulcan, în sudul judetului Hunedoara, în apropiere de Sarmizegetusa, Hateg si Parcul National Defileul Jiului) este interpretă de muzică populară.

Cantareata de muzica populara visa de mica sa ajunga o vedeta. Acasa nu avea lumina electrica, nici radio. De aceea, prima data când a auzit muzica populară la difuzorul de la Primarie, a fost pur si simplu fascinată.

Odată cu venirea Ansamblului `Ciocarlia` în turneu, s-a dus la spectacol sa ia autografe.

Acolo, cineva din ansamblu a întrebat-o dacă ştie să cânte. Deşi nu mai cântase înainte, Elena Merişoreanu a spus un `da` răspicat.

Elena Merişoreanu nu avea decât vârsta de 16 ani şi nu putea fi admisă dacă avea mai puţin de 18. Aşa că a minţit că şi-a uitat buletinul acasă.

A participat la concurs pentru un post în ansamblu, însa dupa ce a câştigat concursul nu erau locuri libere.

Astfel, Elena Merişoreanu s-a înscris la un alt concurs, pentru un post la `Rapsodia Română`. Timp de opt ani a cantat alături de Dida Dragan, Petre Geambasu şi alţi artişti cunoscuţi.

În calitate de membra a Ansamblului ,,Rapsodia Română” participa la culegeri de folclor satesc în judeţele din sudul Ardealului, alături de echipe conduse de compozitorul Florin Comisel şi dirijorul Iacob Ciortea.

În anul 1967 Elena Merişoreanu înregistreaza cântecul ,,Bade-al meu e poenar” acompaniată fiind de Orchestra de muzica populară a Radiodifuziunii Române dirijata de George Vancu. În anii 1968 -1969 continuă înregistrarile pentru emisiunile de Radio.

În 1970, la varsta de 22 de ani, în urma selecţiei din cadrul Festivalului concurs de la Agrigento, Italia, i se decerneaza titlul de Miss Primavera-Europa pentru frumuseţe, costumul naţional şi calităţi artistice.

În pofida lungilor turnee artistice care durau uneori până la 4 luni de zile şi a concurenţei din lumea muzicii de spectacol, Elena Merişoreanu şi-a păstrat căsnicia şi a crescut două fiice care i-au adus bucuria de a avea nepoţi.

Viaţa Elenei Merisoreanu nu a fost pavată numai cu “petale de trandafir”.

Cântăreaţa de muzică populară a trecut prin clipe foarte grele şi a învins cancerul. Artista a vorbit despre această cumpană a vieţii ei împreună cu Cătălin Măruţă.

Vedeta a fost diagnosticată cu cancer tiroidian şi a suferit o operaţie în care i-a fost extirpată tiroida.

Ţine în continuare regim, îşi ia medicamentele şi se simte foarte bine.

Mamă, dar si bunică a patru nepoti, Elena Merişoreanu şi-a dorit mereu să fie “modernă”: şi-a făcut primele intervenţii cosmetice acum 16 ani, în Los Angeles, apoi a continuat seria îmbunătăţirilor în ţară.

Motivele pentru care a recurs la medicul estetician ţin atât de continuarea cu succes a carierei muzicale, cât şi de dorinţa de a-ţi încânta şi surprinde partenerul de viaţă.

Elena Merişoreanu este o talentată cântăreaţă de muzică populară , ce a înduioşat şi bucurat inimele oamenilor prin cântecele dedicate cu dragoste publicului român de pretutindeni.

Foto

Video

Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Audio

in lucru

Contactează artist

Conturi oficiale

Pagină oficială Facebook
Elena Merisoreanu
Pagină oficială You Tube
Elena Merisoreanu
Pagină oficială Instagram
Elena Merisoreanu
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
Trimite un mesaj artistului

Cere oferta

Răspunde solictărilor în țară și în străinătate.

Onoreză următoaele tipuri de evenimente: nuntă, botez, spectacol, petreceri private

Dispune de: transport, sonorizare, lumini, mașină de fum

Completează formularul de mai jos

Cererea dvs. va ajunge direct la artist.

Ce artist sau fomație dorești la evenimentul tău?
Unde se va desfășura evenimentul