Maria Mihaela Jianu

Profile Information

 • Persoană de contact:   Mihai Voicu
 • Telefon:   +40761686151
 • Email:   mariamihaelajianu@yahoo.com
 • Categorie:   Interpretă
 • Țara:   România
 • Oraș:   Craiova
 • Zona reprezentativă:   Oltenia
 • Gen muzical principal:   Populară
 • Anul lansării:   2006
 • Albume:   2
 • Piese audio:   20+
 • Videoclipuri:   3
 • Răspunde solicitărilor:   In tara si in strainatate

Biografie

Maria Mihaela Jianu ( născută în data de 8 septembrie 1981 , în sat. Prapor, com. Amărăștii de jos, jud. Dolj) este interpretă de muzică populară. A început să cânte de la vârsta de 3-4 anișori , fiind cocoțată pe scaun sau pe tăblia patului , apoi la toate serbările și concursurile școlare. Mai târziu, când a fost admisă la Colegiul Național ,,Ștefan Velovan ” din Craiova , a fost una dintre solistele tarafului liceului.

Dragostea pentru cântecul popular a moștenit-o de la bunicii din partea ambilor părinți . Bunicul din partea tatălui avea o voce extraordinară și era rugat să cânte la mai toate nunțile și petrecerile din sat și bine-nțeles că și la petrecerea pe care o dădea în calitate de șef de târlă de oi în curtea sa , în fiecare an de Sfântul Dumitru , când se aduceau acasă oile de la cioban . La această petrecere participau toți rândașii din târlă , lăutari din zonă și de asemenea Maria Mihaela Jianu și fratele ei erau nelipsiți . Bunicul din partea mamei nu cânta prea bine , în schimb iubea muzica populară , având o ceată de lăutari preferată :,,Pertică de la Sadova și lăutarii lui “, pe care o aducea la multe nunți și petreceri în sat și care l-au condus și pe ultimul drum către cimitir . De asemenea și părinții ei au iubit mult muzica populară și au îndrumat-o către acest drum . Profesorul de muzică Gelu Ciobanu, este un alt îndrumător și susținător al interpretei. El i-a adus o vioară când eu era în clasa a II -a , a învățat-o să cânt la ea și a inclus-o în corul și în formația de dansuri populare a școlii din satul ei natal Prapor.

A absolvit școala de artă ,,Cornetti ” din Craiova -secția canto popular și Facultatea de Arte , Universitatea Spiru Haret București – specializarea- pedagogie muzicală .

În anul 2003, la Festivalul concurs ,,Maria Tănase ” de la Craiova, debutează cu prima sa piesă, doină ,, Când aram cu plugu-n coastă”, în fața unui public numeros .
Cântreața de muzică populară a participat la numeroase concursuri-festivaluri unde a căpătat experiențe frumoase și locuri importante:
Festivalul concurs ,,Ghiocelul “-Cornățelu 2002 , Festivalul ,,Cântecului , jocului și portului oltenesc “-Tismana 2002, Festivalul concurs ,,Maria Tănase” de la Craiova 2003 și 2005 , Concursul ,,Vedete în devenire” -Radio Oltenia Craiova 2005 etc.

În anul 2006 înregistrează primul ei CD care conține 14 piese -11 culese și 3 preluate din repertoriul Mariei Lătărețu, alături de orchestra Ansamblului folcloric profesionist ,,Maria Tănase ” din Craiova , condusă de maestrul Nicu Crețu.

În anul 2016 înregistrează cel de-al doilea CD cu 19 piese care îi aparțin interpretei atât textele cât și liniile melodice , înregistrate în studioul Electrecord din București, alături de Taraful condus de Cosmin Streață și a apărut pe piață în Noiembrie 2018 .
După înregistrarea primului CD în 2006 , a început colaborarea în spectacole cu Ansamblul folcloric profesionist ,, Maria Tănase “din Craiova , timp de mai mulți ani , atât ca solistă cât și ca prezentatoare al spectacolului . În prezent colaborează cu formația ,,Panoramic ” de la Calafat . Între timp a participat la diverse emisiuni tv și radio , filmări , evenimente (nunți , botezuri , Zile ale comunelor) , atât individual cât și cu formația .

În paralel cu activitatea muzicală , Maria Mihaela Jianu, profesează ca educatoare, încă de când a terminat Liceul pedagogic -Colegiul Național ,,Ștefan Velovan ” din Craiova în anul 2001. La rândul ei , îndrumă copiii către cântecul popular , tradițiile și obiceiurile străbune prin organizarea de concursuri interjudețene de folclor cu participarea copiilor de la nivelul preșcolar și până la cel liceal inclusiv . De asemenea , este membru în juriul de specialitate de la multe concursuri de folclor județene și interjudețene.

Foto

Video

Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Audio

Contactează artist

Conturi oficiale

Pagină oficială Facebook
Maria Mihaela Jianu
Pagină oficială You Tube
Maria Mihaela Jianu
Pagină oficială Instagram
Maria Mihaela Jianu
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Trimite un mesaj artistului

Cere oferta

Ce artist sau fomație dorești la evenimentul tău?
Unde se va desfășura evenimentul