Silvana Riciu

Profile Information

 • Persoană de contact:   Silvana Rîciu
 • Telefon:   +40744490628
 • Email:   silvana.riciu@yahoo.com
 • Categorie:   Interpretă și Prezentator
 • Țara:   Romania
 • Oraș:   Bucuresti
 • Zona reprezentativă:   Teleorman
 • Gen muzical principal:   Populară
 • Anul lansării:   1997
 • Piese audio:   -
 • Videoclipuri:   -
 • Site oficial:   http://www.silvanariciu.ro/
 • Raspunde solicitarilor:   In tara si in strainatate
 • Preț:   Negociabil, direct cu artistul

Biografie

Silvana Rîciu (născută în data de 19 mai 1981, în cel mai sudic punct al țării, localitatea Zimnicea, judetul Teleorman) este interpretă de muzică populară şi prezentatoare TV. Primii pași în muzică i-a făcut în anul 1997 în timpul școlii generale, pentru ca mai apoi în anul 2000 să se producă debutul în televiziune, la Televiziunea Româna ( Tvr), în cadrul emisiunii “Tezaur folcloric“, realizată de regretata Mărioara Murărescu.

A început să cânte pentru a îndeplini visul mamei, vis care mai târziu a devenit şi visul ei. A început să se pregateasca temeinic pentru ca mai apoi sa obţină zeci de premii la concursuri de folclor în ţară, premii care au venit ca o recunoaştere a talentului ei de către specialişti.

Primul ei profesor a fost Ion Carastan din Zimnicea ei natală, apoi a urmat cursurile Şcolii de Artă din Alexandria. Dupa primul an de liceu şi primul an de şcoală de artă, mama ei a făcut toate eforturile pentru a se muta cu toții la Bucureşti pentru ca Silvana să ajungă artist şi să se pregatească şi mai bine în şcoli mai înalte. Astfel, face cursurile Şcolii de Arta din Bucureşti( la clasa profesorului Gheorghe Lazar) şi în paralel liceu. Totodată, se pregăteşte în particular cu cea care i-a devenit mentor, dna Steluța Popa, etnomuzicolog şi cercetător ştiinţific la Institutul de Etnografie şi Folclor “Constantin Brăiloiu” din București. În această perioadă obţine cele mai multe şi mai importante premii, printre care: Trofeul Mamaia 2002( la prima ediţie de muzică populară), Trofeul Etnostar 2002, Trofeul concurslui de la Nehoiu 2001, Trofeul concursului de la Motru 2001, Trofeul Concursului de la Corabia 2001 şi multe alte premii la festivalurile “Maria Lataretu“, “Maria Tanase” etc. De asemenea începe sa obţină premii însemnate la concursurile de romanţe din țară. Trofee la concursurile de la Târgoviște ( “Crizantema de aur), de la Zlatna, mai apoi, participă la festivalul “Ioana Radu”.

A urmat cursurile Liceului “Petru Rares” din Bucuresti( absolventa a promoţiei 1999) şi ale Facultății de Geografie ( secţia Turism) din cadrul Universității București (1999-2003).

Din anul 2005 devine om de televiziune, realizator şi prezentator în cadrul Centrului Naţional Media ( CNM) a mai multor emisiuni de folclor: “Hora româneasca“, “Rapsodia Româneasca“, pentru ca mai apoi să realizeze şi prezinte emisiunea care a consacrat-o, “Seara favorită” până în anul 2014 la Televiziunea Favorit. S-a impus pe piaţa muzicală din România şi a devenit un nume de top, având apariţii tv la toate televiziunile importante: Pro Tv, Kanal D, Antena 1, Antena Stars, Tvr1, Tvr2, Romania Tv, Etno Tv, National Tv, Prima Tv. A prezentat sute de spectacole de toate genurile, zeci de festivaluri renumite, are mii de ore de transmisii în direct. De asemenea, a prezentat nenumărate prezentări şi evenimente mari de beauty, fashion, moda. A organizat evenimente ample în diferite televiziuni ( revelioane, emisiuni de sărbători etc), adunând laolaltă sute de artişti, de la cei tineri, la vedete. Emisiunea de folclor “Seara favorita” a fost a doua ca longevitate în Romania( 9 ani), după emisiunea “Tezaur folcloric” la Tvr. Ca artist a putut fi văzută în sute de spectacole în România şi în afara graniţelor țării. Astăzi, personalitate complexă, Silvana Rîciu este cunoscuta ca artist,personalitate publica, om de televiziune, prezentator, organizator de evenimente, jurat în cadrul a numeroase festivaluri de folclor din ţară.

Video

Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Audio

Contactează artist

Conturi oficiale

Pagină oficială Facebook
Silvana Rîciu
Pagină oficială You Tube
Silvana Rîciu
Pagină oficială Instagram
Silvana Rîciu
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
Trimite mesaj artistului

Cere oferta

Răspunde solictărilor în țară și în străinătate.

Onoreză următoaele tipuri de evenimente: nuntă, botez, spectacol, petreceri private

Dispune de: transport, sonorizare.

Completează formularul de mai jos

Cererea dvs. va ajunge direct la artist.

Ce artist sau fomație dorești la evenimentul tău?
Unde se va desfășura evenimentul